انواع کامپیوتر ها:

ابر رایانه (Super Computer) : رایانه هایی با سرعت، توانایی و قدرت پردازش بسیار بالا و اندازه های بسیار بزرگ (مثلا در حد یک ساختمان) هستند و کاربرد آنها در پرو‍‍ژه های پیش بینی اوضاع جوی و امور نظامی و فضایی است.

 

رایانه های بزرگ (Mainframe computer) :برای محاسبات بسیار پیچیده و سنگین در موسسات طراحی شده اند که حجم اطلاعاتی در آنها بسیار بالاست. دسترسی به این رایانه ها معمولا از طریق شبکه و بطور مشترک خواهد بود.

 

رایانه های کوچک (Mini Computer) : در حد متوسط هستند که حجم داده های مورد پردازش و تنوع کارهای آنها نسبتا زیاد است و می توان از آنها برای پردازش کارهای کاربران شبکه استفاده کرد.

ریز رایانه ها (Personal Digital Assistant Computer) : معروف به PC هستند (کامپیوتر های شخصی) بخاطر قیمت پایین و حجم کمتر، کابرد بالایی دارند. قدرت آنها با رایانه های بزرگ نسل های پیش برابری می کند.

 


انواع ریز رایانه ها:

رایانه های رومیزی (Desktop Computer)

رایانه های کیفی (Laptop - Notebook Computer)

رایانه های دستیار دیجیتالی شخصی (PDA)

 

 

انواع کامپیوتر از نظر نوع دریافت داده و پردازش

در نهایت میرسیم به انواع کامپیوتر از نظر نوع دریافت داده و پردازش. بر این اساس کامپیوتر ها به سه دسته تقسیم می شوند:

کامپیوتر های آنالوگ (Analog Computer) : این نوع رایانه ورودی ها را از محیط فیزیکی دریافت می کنند. مثل رایانه هایی برای تشخیص میزان آلودگی هوا استفاده می شوند.
 

کامپیوتر های دیجیتال (Digital Computer) : نسبت به رایانه های آنالوگ از دقت بالاتری بر خور دارند. الفبای آنها صفر و یک است و با داده های صفر و یک کار می کنند.

کامپیوتر های پیوندی (Hybrid Computer) : این رایانه ها دارای ورودی های آنالوگ و خروجی دیجیتال هستند.